عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: سالانه در این استان حدود یک هزار و 500 تا 2 هزار تَن دچار سکته مغزی می شوند که یک سوم این افراد جان خود را از دست می دهند.
کد خبر: ۶۸۳۲۶۲
تاریخ انتشار: ۰۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۰ 23 November 2018

به گزارش تابناک قم، دکتر احسان شریفی پور افزود: دست کم نیمی از این بیماران یعنی بیش از یک هزار تن دچار ناتوانی برگشت ناپذیر می شوند.

وی ادامه داد: سکته مغزی اختلال حاد نورولوژیک مغز و اعصاب است که به علت نقص در خونرسانی در قسمتی از بافت های مغزی ایجاد و باعث می شود عملکرد قسمتی از مغز به صورت ناگهانی دچار اختلال برگشت ناپذیر شود.

متخصص بیماری های مغز، اعصاب و سکته مغزی بیان کرد: سکته های مغزی دومین علت مرگ و میر و نخستین عامل ناتوانی افراد در استان قم و کشور محسوب می شود.

شریفی پور افزود: تا چند سال گذشته سکته مغزی سومین علت مرگ و میر افراد در برخی از کشورهای خارجی بود که با انجام اقدام های پیشگری کننده امروز به پنجمین علت کاهش یافته، ولی این بیماری در ایران رو به افزایش است.

وی با باین این که به طور میانگین سکته مغزی در 55 سالگی رخ می دهد، گفت: سن افرادی که در ایران دچار سکته مغزی می شوند 10 سال پایین تر از میانگین جهانی است و مردم ایران در مقایسه با مردم سایر کشورها زودتر دچار سکته می شوند.

به گفته وی، به ازای هر دهه پیر شدن فرد، خطر بروز سکته 2 برابر می شود.

وی با اشاره به عوامل زمینه ساز سکته مغزی، تاکید کرد: اگر فرد اختلال قلبی، چربی و فشار خون بالا داشته باشد و یا داروی خاصی مصرف کند، ممکن است در سن جوانی دچار سکته مغزی شود.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به این که سکته مغزی در مردان بیشتر رخ می دهد، ادامه داد: دیابت، چربی خون، بی تحرکی، مصرف سیگار، مواد دخانی، الکل و روان گردان ها، بیماری های قلبی و انعقادی می توانند زمینه ساز سکته های مغزی شوند.

شریفی پور با بیان این که مصرف قرص های ضد بارداری از عوامل مهم بروز سکته مغزی است، ادامه داد: این دارو باعث سکته مغزی در سن جوانی میان خانم ها می شود.

وی بیان کرد: زمانی که سکته مغزی رخ می دهد، اگر بیمار و یا اطرافیان بیمار در سه تا چهار ساعت نخست متوجه بروز این علایم شوند و بیمار را به مرکز درمانی ویژه ای که داروی حل کننده لخته دارد، منتقل کنند، بیماری قابل درمان است.

وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 95 با اجرای طرح 724 در 55 بیمارستان منتخب کشور، واحد ویژه ای برای پذیرش و درمان بیمارانی که دچار سکته مغزی می شوند، ایجاد نمود.

دبیر کمیته تشخیص و درمان سکته های مغزی قم با اشاره به تجهیز این واحدها به وسایل و افراد آموزش دیده و متخصص، خاطرنشان کرد: کد 724 یعنی هفت روز هفته و 24 ساعت شبانه روز خدمات لازم برای درمان بیماران سکته حاد مغزی در بیمارستان های ویژه ای که تیم مربوطه مستقر است، ارائه می شود.

شریفی پور افزود: در استان قم بیمارستان شهید بهشتی به عنوان یکی از مراکز متنخب کشوری در این زمینه مشغول درمان بیماران سکته مغزی است و با توجه به کیفیت کار و حضور نیروی انسانی متخصص جزو سه بیمارستان نخست کشور در زمینه ارائه خدمات به بیماران سکته مغزی محسوب می شود.

وی گفت: از سال 95 تاکنون بیش از یک هزار بیمار در این واحد پرونده تشکیل داده اند و از این تعداد حدود 250 بیمار تحت درمان قرار گرفته اند که بیش از 90 درصد این افراد ترخیص شده اند.

وی افزود: سایر افراد نیز یا در زمان طلایی به بیمارستان منتقل نشده اند و یا بیماری دیگری داشته اند که امکان تزریق داروی حل کننده لخته وجود نداشته و درمان ویژه این واحد را دریافت نکرده اند و تحت درمان معمولی قرار گرفته اند.

وی ضعف ناگهانی در نیمه صورت یا بدن و اختلال در تکلم ناگهانی را از علایم اصلی سکته مغزی عنوان و بیان کرد: مردم باید علایم سکته مغزی را بشناسند و در زمان طلایی بیمار را به مرکز درمانی منتقل کنند.

شریفی پور افزود: برای پیشگیری از سکته مغزی، باید فشار، قند و چربی خون مرتب کنترل شود، تغذیه مناسب و وزش جزو برنامه روزمره افراد باشد، از بی تحرکی و استرس پرهیز شود، اگر افراد زمینه بیماری قلبی و خونی دارند درمان کنند و مواد دخانی را نیز حذف نمایند.

به گفته وی، سابقه خانوادگی عامل مثبت و تاثیرگذار در بروز سکته مغزی است، ولی عامل مستقیم نمی باشد.

وی به همراهان بیماران توصیه کرد: در صورت مشاهده علایم بیماری هیچ داروی خاصی به بیمار ندهند و فقط با اورژانس 115 تماس بگیرند.

منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار